Skip to content

Bila hidup memberikan kita lemon (atau berlemon-lemon)

Rasanya Oktober ni macam-macam hal jadi.

1. Anxiety disorder + Panic attack datang lagi, dpt cuti seminggu. Nak tidur aman? Lexapro dengan Prazovex adalah kombinasi.

2. Boss suruh rehat, tapi at the same time dia longgokkan lagi task sebab dia tengah mode gelabah lepas reorganization haritu.

3. Training ITIL v3 Intermediate yg dah disecurekan seat sejak awal tahun lg bakal direvoke sebab dia (boss) kata team takde siapa nak cover waktu Global patching weekend.

4. Power window rosak, drive ke Setapak dalam hujan lebat, kereta laju langgar air simbah masuk dalam. Minum air hujan Setapak. Duduk dalam kereta tapi kuyup mcm bawak motor.

5. Dalam panik dan kuyup nak lekas2, depan Service Center tersondol kereta orang baru nak keluar simpang, plat number patah, nasib baik bumper brader Civic tu sagat lima enam garis. Kena bayar jugak tu.

Tapi take it positive lah, Tuhan tak uji kita kalau Dia tahu kita tak boleh hadap. When life gives you lemons, make lemonade.

 

Published inLife

2 Comments

  1. alin alin

    Let me help u make lemonade.

  2. azwan.ngali azwan.ngali

    Ayoh. Lemon lemonade sedap sedap masam. Lemonade Tycoon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.